top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDaniel Habětínek st.

Cloudové služby

Na ukládání dat (firemních dokumentů, rodinných fotografií a videí) je vhodný Dropbox, kde v placené variantě nabízejí až 2TB prostoru pro tři uživatele za 10 € měsíčně. Dropbox funguje na všech platformách a je dostupný i z chytrých mobilů. Já osobně tuto službu považuji za velmi spolehlivou a flexibilní. Výborná je možnost sdílení dat a slučování Dropboxových účtů. Neocenitelná je i historie smazaných souborů a schopnost jejich obnovení.

Uživatelé Applu mohou za 75 Kč měsíčně využívat 200 GB dat na tzv. iCloudu, základní varianta nabízí dokonce již 50 GB za pouhých 25 Kč měsíčně. ICloud je dostupný i pod OS Windows, pokud máte alespoň jedno zařízení od Applu.

Např. Windows nabízí 1 TB za 1899,- Kč ročně. To se Dropbox jeví jako výhodnější, protože zaplatíte cca 2650 Kč za dvojnásobnou kapacitu, ale zase je fakt, že Windows nabízí k službě OneDrive i kancelářskou aplikaci Office 365 pro jednotlivce. OneDrive je také dostupný i pro zařízení s OS X.

Ukládat data na jakékoliv vlastní zařízení (externí disk, NAS), není ani výhodné, ani bezpečné – zařízení může být poškozeno, zcizeno, zatímco cloudové služby jsou mnohonásobně spolehlivější a i bezpečnější – odolnost vůči virům, zneužití atd. Může se vám porouchat jakýkoliv notebook, počítač, externí disk, ale do cloudu budete mít přístup vždy z jakéhokoliv zařízení připojeného k internetu.

Přenosné externí disky jsou vhodné na pracovní přenášení dat v offline režimu a průběžné přemisťování, přepisování a mazání, nikoliv jako datová úložiště nebo archivátor.

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Skrytí neodbytné aktualizace

https://wintip.cz/643-jak-zabranit-instalaci-problemove-aktualizace-z-windows-update

Disk partition na M.2

Mohou nastat situace, kdy bude nutné vyměnit disk SSD M.2 ve vašem notebooku s procesorem Intel. Není nutné ho formátovat, do notebooku ho vložíte jako čistý, bez partitions, bez formátu. To vše nechť

Online Tv z celého světa

Chcete-li sledovat online Tv z celého světa v originálních jazycích, stačí si vybrat požadovanou zemi na této stránce: https://online-television.net/cs/

bottom of page